09-8569 9898

Heijastavat tuotteet vahvassa nousussa


Hienoa että viimeaikoina markkinoilla ovat lisääntyneet kaikenlaiset heijastavat tuotteet. Myytävänä on lankoja, tarroja, spreytä, vaatteita, eläintarvikkeita, reppuja ja paljon muuta...

Hienoa että viimeaikoina markkinoilla ovat lisääntyneet kaikenlaiset heijastavat tuotteet. Myytävänä on lankoja, tarroja, spreytä, vaatteita, eläintarvikkeita, reppuja ja paljon muuta turvallisuutta parantavia tuotteita. Jopa laissa sanotaan että jalankulkijan olisi pimeän aikana tiellä liikkuessaan käytettävä asianmukaista heijastinta. Työolosuhteissa heijastavien työvaatteiden käyttö on onneksi jo itsestään selvää.

Olemme painaneet heijastimia yli 15v. ajan ja kappalemäärät ovat varmasti yli satojatuhansia. Tarjonnasta huolimatta kaduilla valitettavasti jalankulkijat liikkuvat yllättävän usein aivan "pimeinä".  Varmasti autoilijoille on tuttu Oho-hetki, kun tajuat juuri ohittaneesi ihmisen, josta sinulla ei ollut kaksi sekuntia mitään näköhavaintoa. 

Keskolta oli upea oivallus myydä kokonaan heijastavia kestokasseja. Kauppakassi ei itsestään riitä valitettavasti turvaamaan jalankulkijan henkikultaa, sillä heijastavilla tuotteilla tulisi olla CE-merkintä.  Kesko itsekin suosittelee nettisivuillaan käyttämään lisäksi heijastinta,  mikä huomattavasti parantaa näkyvyyttä liikenteessä. Heijastimien näkyvyys varmennetaan mittaamalla muun muassa heijastimen kokonaisvalovoima ja pinta-ala standardin EN 13356 mukaan. Kaikenlainen lisäheijastimien käyttö CE-hyväksyttyjen heijastimien ohella on kuitenkin aina plussaa ja tervetullutta.

0
Feed